Waarom voel ik God niet als ik depressief ben?

Soms gaan wij mensen gebukt in het leven met een zware last op de schouders. Als je bijvoorbeeld met een zware rugzak een paar dagen in de Ardennen loopt dan ben je kapot, je bent bekaf en het enige wat je wil is slapen. Dit gevoel kun je nu ook hebben; je hebt ook een soort van rugzak waar allerlei zware dingen inzitten die je meedraagt vanuit je verleden. Bijvoorbeeld de last van seksueel misbruik of de last van het pesten wat je is overkomen op school; je hebt geen liefde ervaren in je leven? Je hebt altijd gehoord dat je een waardeloos kind bent? Kortom je vraagt je af: “Wat doe ik hier nog?”

Misschien vraag je je ook wel eens af waarom God je niet helpt en je gebeden niet aanhoort en verandering daarin brengt? God hoort je wel en hij luistert wel naar je hij wil je vullen met zijn liefde. God zegt: ” ik zal niet stoppen om het goede in jou leven te doen”

Misschien begin je te lachen of te schelden dat je nu hoort dat God een plan met je heeft. Ik heb vroeger heel veel meegemaakt (mijn verhaal lees je hier), maar ik heb ondanks alles ervaren dat ik in Gods ogen echt welkom ben. Mijn vader en mijn moeder wilde mij niet. Ik was per ongeluk geboren. Maar God zegt tegen ieder mens: Jij bent geen vergissing. In de Bijbel zegt God: “Ik zal je heel veel wonderbaarlijke dingen laten zien. Jij bent mijn kind, je bent mijn kostbaarste bezit.”

En toch merken we dit niet en denken we dat God ons in de steek laat, herken je dit gevoel? Het is bewezen dat depressie een ziekte is net zoals je een been breekt of een hoofdwond. Alleen bij depressie is het aan de buitenkant niet de zien dat je ziek bent. Ook is het een ingewikkelde ziekte die soms lang kan duren. Wij geloven niet dat depressie te maken heeft met “niet genoeg bidden”of dat je in zonden zou leven”

 

"Hulp nodig van een goede gesprekspartner en een goed luistered oor?"


0619441523 Skype gesprek