Roeping

Een organisatie starten is niet zo makkelijk. Het is ook niet het leukste wat ik mij kan bedenken maar God dienen hoeft niet altijd leuk te zijn toch? Het liefst zou ik gewoon alles uit de losse pols doen. Maar God heeft andere plannen laten zien. Ik wil jullie meenemen in drie belangrijke fases in mijn leven

Het leven zonder God ( mijn jeugd)
Het geloven in God (20 tot mijn 28e jaar)
Het Leven met God (28e tot nu)

Mijn Jeugd
Ik werd geboren op 16 september 1982 in Helmond. Mijn moeder was aan de drugs, mijn vader liep weg toen ik geboren werd en ik werd maanden verwaarloost door mijn moeder.

Ik kwam in 15 pleeggezinnen terecht en ook in een gezin waarvan mijn pleegvader zwaar verslaafd was aan de Alcohol
Ik heb mede daardoor flinke beschadigingen opgelopen in mijn jeugd. Zo heb ik een ontwikkelingsstoornis een hechtingsproblematiek en ADHD.
Op mijn 10e ben ik geplaatst in het kind en jeugd tehuis de Zonnehuizen in Zeist, waar ik tot mijn 17e jaar woonde.
In die tijd ben ik twee keer misbruikt en ik heb daarvan de gevolgen jarenlang met mij meegedragen.
Op mijn 15e heb ik een eerste zelfmoordpoging gedaan wat gelukkig is mislukt. Op mijn 19e deed ik het nog een keer en toen kwam de verandering.

Mijn eerste kennismaking met Jezus
Net toen ik uit het ziekenhuis kwam ben ik in contact gekomen met geweldige mensen. Zij hebben mij mee naar een kerk genomen  Zo heb ik kennis gemaakt met hert Christelijk geloof. Ik ben ook gedoopt en ik heb dit met volle overtuiging gedaan Het waren loodzware tien jaren. Met een verschil met daarvoor, ik ging de strijd aan met Jezus aan mijn zijde.

Tussen 2004 en 2010 heb ik verkeerde keuzes gemaakt in mijn leven, ondanks dat ik gelovig was heb ik foute dingen gedaan. Ik heb de pijn en het verdriet wat mij is overkomen niet goed verwerkt. Zo heb ik bijvoorbeeld actief gejaagd op pedofielen. Ik ging compleet mijn eigen gang. Geen overleg met God, niet bidden wat God hiervan vond.

Het woord “vergeven” vond ik heel erg lastig om toe te passen in mijn leven. Ik merkte dat nadat ik tot geloof ben gekomen eigenlijk heel erg boos ben geworden op God. Ik kwam in situaties terecht dat er in de kerk vader en moederdag werd gevierd. Gezinsdiensten werden gehouden. Ik begon mij heel erg eenzaam te voelen. Ik voelde mij anders dan de andere, minder waard. In plaats om toenadering te zoeken met God begon ik heel vragen te stellen

Waarom ben ik geboren?
Waarom was ik niet gelieft?
Waarom ben ik seksueel misbruikt?
Waar was u op dat moment?
Waarom ervaar ik u niet in mijn leven?
Waarom ben ik afgewezen?
Waarom ben ik depressief?
Waarom kan ik niet 40 uur werken?
Waarom heb ik mijn school niet af kunnen maken?
Waarom ben ik met kerst alleen?
Waarom ben ik mijn verjaardagen alleen?
Waarom is mijn vader weggelopen bij mijn geboorte?
Waarom moest ik naar een kindertehuis?
Waarom heb ik geen thuis gekend?
Waarom is mijn moeder aan de drugs?Waarom ben ik in een gezin geplaatst waarvan de vader alcohollist was?
Ik gaf God te schuld van alles wat er in mijn leven gebeurde.
Het leven met Jezus
juni 2010 was voor mij heel erg bijzonder. Bij het “vrij zijn weekend” op de Betteld in Zelhem werd ik enorm geraakt door een preek van Wilkin van de Kamp. Ik besloot op dat moment te stoppen met mijn Jacht op pedofielen. Ik besloot in plaats van alleen een gelovig persoon te zijn een leerling (discipel) van Jezus te willen worden. Ik merk dat ik stap voor stap groei en dat de dalen minder diep zijn en dat ik zelfs God trouw en rechtvaardigheid zie op het moment dat ik mij eenzaam of depressief voel.

Ik begon ook steeds meer te zoeken naar de antwoorden op mijn vragen. Maar wel anders dan voorheen. Ik begon deze vragen biddend te vragen zonder een verwijt naar God. Ik maakte mijn vragen iets compacter en God gaf alle antwoorden op mijn vragen.

Waarom ben ik geboren?
(  Nog voor de wereld maakte, koos ik je al uit) ( voordat ik  verwekt ben, kende ik je al ) ( Ik heb je gemaakt in de buik van je moeder) ( Al je haren op je hoofd heb ik geteld) ( Je bent geen vergissing )
Was ik wel welkom en houd u wel van mij?  (Ik Houd net zo veel van je hou als van mijn eigen zoon de heer Jezus) ( Al het goede wat je ontvangt komt uit mijn hand) ( Ik geef je wat je nodig hebt)  ( Want ik Hou van jou mijn kind, met eeuwigdurende liefde)
Heb ik een toekomst na alles wat mij is overkomen?  (  Mijn plan voor jou toekomt is altijd vol hoop geweest)
Waarom ben ik afgewezen? ( Ik wijs je niet af mijn kind) ( Ik ben je Vader) ( Ik hou van je) ( Ik denk ontelbaar veel aan je) ( Ik zing een lied van blijdschap over je) ( Je bent mij kostbaarste bezit)
Waarom ben ik nog zo onzeker over mijn zelf? ( Met mijn hele hart en ziel verlang ik er naar je te bevestigen) ( Ik wil je grote en verbazende dingen laten zien) ( Ik ben die gene die je het meest aanmoedigt)
Waar was u? ( Als je mij met heel je hart en ziel zoekt, zul je mij vinden) ( Verheug in mij en ik zal je alle verlangens van je hart geven) ( want ik heb al die verlangens in je gelegd) ( Ik kan zo veel meer voor je doen dan dat je ooit kunt beseffen) ( Zoals een herder een lam draagt, zo heb ik je heel dicht bij mijn hart gedragen)
Zorgt u als een vader voor mij? ( Ik zal niet stoppen het goede voor je te doen) ( Ik ben de vader die je troost in al je verdriet) ( In Jezus heb ik mijn liefde voor jou laten zien)
Wie zorgt voor mij als ik depressief ben? (Als je terneergeslagen bent, ben ik heel dicht bij je) ( op een dag zal ik elke traan van je ogen afwissen) ( En ik zal alle pijn die je op deze wereld hebt geleden weg nemen)
Ik  ben er van overtuigd dat we God vragen mogen stellen? Maar op welke toon doen we dit en met welke insteek? God wil al onze vragen beantwoorden. Zo heeft God ook antwoordt gegeven op de vragen die ik heb gesteld, tof dat we altijd terecht kunnen bij hem.

Camping 
In augustus 2011 was ik kampeerder op een  christelijke camping in Tsjechië. In eerste instantie dacht ik, dit is de eerste maar ook de laatste keer. 5 dagen voordat ik naar huis ging voelde ik dat God mij riep. Ik werd jongerenwerker en God liet bijzondere dingen zien. Het jaar daarna mocht ik terugkomen en opnieuw werd duidelijk dat ik een instrument mocht zijn van onze vader.
Ik heb in 2012 een begin gemaakt om op de camping de jeugddiensten op te zetten. Simpel, sober, integer, met veel zingen en simpel onderwijs. Ik merkte dat God mij stem en mijn doen en laten overnam op deze momenten. Veel kinderen en jongeren werden geraakt en diverse jongeren  hebben hun hart aan Jezus gegeven. God heeft veranderingen gebracht in hun levens en er is herstel gekomen in levens van jongeren.
God riep mij opnieuw
Begin september dit jaar heeft God mij opnieuw geroepen om te dienen in zijn koninkrijk. Vorig jaar had ik een idee om een jeugddienst te organiseren maar ik kreeg tot september afgelopen jaar geen bevestiging van God. God heeft mij geroepen om hem heel breed gezien te gaan dienen. De afgelopen weken ben ik hier biddend met God over in gesprek gegaan. God heeft mij rust gegeven om een organisatie op te zetten. God heeft mooie mensen/jongeren om mij heen gezet die zich willen inspannen. Verschillende mensen hebben mijn droom van God onafhankelijk van elkaar bevestigd.
Ik ben dankbaar wat God in mijn leven heeft gedaan en zonder God was het allemaal heel anders gelopen in mijn leven.

"Hulp nodig van een goede gesprekspartner en een goed luistered oor?"


0619441523 Skype gesprek