Mag ik een einde maken aan mijn leven?

Dit is een moeilijk en heftig onderwerp. Voel je je wellicht zo somber en alleen op dit moment? Dan heb ik goed nieuws voor je! God is op dit moment bij je en hij zegt tegen jou: “Mijn lieve kind, Ik ben bij je en ik ontferm over jou. Ik heb je gemaakt naar mijn evenbeeld. Ooit komt er een dag dat ik alle tranen van je ogen weg wis. Je bent geen vergissing mijn kind. Ik ben bij je en ik hou net zo veel van jou als van mijn eigen zoon Jezus”.

Waarom voel ik niks?
Soms gaan wij mensen gebukt in het leven met een zware last op onze schouders. Als je bijvoorbeeld met een zware rugzak een paar dagen in de Ardennen loopt dan ben je kapot, je bent bekaf en het enige wat je wil is slapen. Dit gevoel kun je nu ook hebben; je hebt ook een soort van rugzak waar allerlei zware dingen inzitten die je meedraagt vanuit je verleden. Bijvoorbeeld de last van seksueel misbruik of de last van het pesten wat je is overkomen op school; je hebt geen liefde ervaren in je leven? Je hebt altijd gehoord dat je een waardeloos kind bent? Kortom je vraagt je af: “Wat doe ik hier nog?”

Gods plan met jou leven.
Misschien begin je te lachen of te schelden dat je nu hoort dat God een plan met je heeft. Ik heb vroeger heel veel meegemaakt (mijn verhaal lees je hier), maar ik heb ondanks alles ervaren dat ik in Gods ogen echt welkom ben. Mijn vader en mijn moeder wilde mij niet. Ik was per ongeluk geboren. Maar God zegt tegen ieder mens: Jij bent geen vergissing. In de Bijbel zegt God: “Ik zal je heel veel wonderbaarlijke dingen laten zien. Jij bent mijn kind, je bent mijn kostbaarste bezit.”

Waarom geen zelfmoord?
Gods plan met je leven is niet dat jij zelfmoord gaat plegen. God heeft je gemaakt om te leven niet om je zelf te beroven van je leven. Hij heeft een doel met je leven. Vraag God om hulp! Bid nu en vraag god of hij nu zijn liefde en goedheid wil laten zien. Daarmee zijn echt niet alle problemen opgelost. Maar als je je hart ( je leven) aan Jezus geeft zul je gered worden. Het evangelie van Johannes is een overzichtelijk en makkelijk te lezen bijbelboek waarin heel veel te lezen is over het leven van Jezus op aarde en dat Jezus nu nog steeds leeft.

Mag ik bidden?
Lieve vader in de hemel, Dank U wel dat Uer nu bent Heer! We hoeven niet te vragen of U hier wilt zijn, nee, want U bent er. Heer, ik wil U vragen of U de persoon die dit leest wil helpen. Dat hij of zij mag ervaren dat U op dit moment er bent om te helpen. Heer, ik wil bidden dat alle gedachten van zelfmoord op dit moment verdwijnen. Heer U bent een god van leven. Heer wie in U gelooft zal eeuwig en een vernieuwt leven leiden.
Amen.

Heb je vragen of wil je een gesprek? Mail dan naar ons nazorgteam. Deze mensen kunnen je verder helpen. Ook als je een kerk zoekt bij jou in de buurt wij zullen je helpen om een fijne kerk voor je te zoeken

"Hulp nodig van een goede gesprekspartner en een goed luistered oor?"


0619441523 Skype gesprek