Het verhaal van Thomas Werkman

Ik was vroeger altijd al een druk persoon door mijn ADHD. Had nog niet de goede medicijnen, ik kon er nog niet goed mee om gaan dus ik had het nog niet onder controle. Het ging nog wel in de eerste paar jaren dat ik op school zat, daar vonden kinderen het nog wel grappig als ik de clown uithing. Totdat ik in groep 6 kwam, er kwamen nieuwe jongens in mijn groep en er was veel geruzie bij ons in de klas. En ik vond dat ik mijzelf moest bewijzen, dus ik was vaak te vinden bij de ruzies.

Ik wou stoer zijn, en ik had het gevoel dat mensen dan beter over mij zouden denken. Maar het gevolg was juist dat ik niet lekker in de groep lag, ik werd met de nek aangekeken en mensen konden geen positief woord over mij spreken. Ook de ouders niet, want ik was in die tijd heel brutaal omdat ik dacht dat dat stoer was. Ik ben niet echt gepest op de basisschool, het was meer dat ik er echt niet bij hoorde en dat ik geen contact met de jongens/meisjes uit mijn klas kon vinden.

Maar gelukkig, ik had groep 8 gehad en ik zou naar het voortgezet onderwijs gaan waar ik een nieuwe start verwachte. Ik kwam in de klas met allemaal kinderen die ‘’iets speciaals’’ hadden, iedereen in deze klas had een rugzakje nodig. In die tijd besefte ik mij doordat ik rustig begon te worden, hoe irritant ik kon zijn in de klas vroeger. Ik was daardoor juist heel rustig terwijl iedereen in de klas druk, agressief of ongemanierd was.
Doordat ik zo rustig was geworden lag ik alweer uit de groep, maar dit keer werd het erger. Ik werd achtervolgd na schooltijd door jongens uit andere klassen, en ik werd door iedereen uitgescholden en met de nek aangekeken. Ik heb heel veel vragen gehad over wie ik was, waarom ik nog door zou gaan, en of iemand mij wel zou missen als ik weg zou zijn.

Mijn leven was die dagen zo eenzaam, en elke dag was opnieuw een nachtmerrie. Door de pijn en eenzaamheid ben ik mij toen heel erg gaan focussen op mijn geloof. Ik hield kracht en hoop uit het woord van God, en ik ontdekte iets prachtigs aan mijzelf.

God had mij een prachtig talent gegeven om te rappen over wat ik meemaak en over de dingen die ik kwijt wou. Ik heb toen besloten om muziek te maken voor God en heb sindsdien een doel voor ogen om mensen te bereiken met het evangelie. Ik heb gekozen voor de artiestennaam JSM, deze 3 letters staan voor ‘’Jesus Saved Me’’

Jezus heeft mij gered door voor mij aan het kruis te gaan, en hij heeft mijn pad licht gegeven toen het zo duister leek te zijn. Ik heb ontdekt dat hoe erg het leven soms tegenzit, je heel veel kracht kunt halen uit het geloof en door te vertrouwen in jezelf. Je bent een parel in Gods hand! Thomas,

"Hulp nodig van een goede gesprekspartner en een goed luistered oor?"


0619441523 Skype gesprek