sorry for Brussels

Sorry for Brussels

Diep getroffen door de gebeurtenissen gisteren in Brussel houd een kind dat is gevlucht uit Syrië een bord omhoog met de tekst Sorry for Brussels. Terwijl vele vluchtelingen in Griekenland demonstreren tegen de sluiting van de grenzen met Macedonië tonen ze hun medeleven aan Brussels.

Eigenlijk is het een afschuwelijk beeld dat een kind die is gevlucht uit zijn land zich moet verdedigen en verontschuldigen, een kind dat geen kind kan zijn, een kind dat elke dag en elk minuut het gevoel heeft dat hij zich moet verdedigen voor zijn afkomst. Kinderen kunnen nooit en nimmer verantwoordelijk worden gehouden dat zei een vluchteling zijn. Ook kunnen zij er niets aan doen dat hun landgenoten idioten aanslagen plegen

Dit kind houd een bord om hoog maar moeten wij dit niet allemaal doen? Als wij niet gezondigd hebben in het paradijs was dit niet gebeurd en was er geen zonde in deze wereld. Als wij met beschaving en respect zouden omgaan naar iedereen binnen en buiten de grenzen was er veel minder haat. Als we als samenleving adequater hadden gehandeld tegen een ieder die anders denkt en ons hen niet de rug zouden keren. Dan zou er minder woede en afkeer zijn, Als wij mensen gelijk zouden behandelen zou er minder frustratie zijn.

Als als als!!!!!

Ik denk dat wij als mensen kritische moeten zijn naar onze houding richting moslims. Natuurlijk zijn we het met hun ideologie niet eens maar is dit een reden om net te doen alsof zij niet bestaan?
Die jongen die dat bord omhoog houd en met tranen in zijn ogen zijn onschuld uit is wat mij betreft een symbool voor 99 procent van de vluchtelingen die zich schamen voor het gedrag van hun idioten landgenoten. Ik schaam mij diep voor de houding van vele christenen en vele westerse mensen.

Sorry for Brussels

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Hulp nodig van een goede gesprekspartner en een goed luistered oor?"


0619441523 Skype gesprek