kerk

Leefgroep voor reformatorische jongeren

Reformatorische jongeren die zich vaak eenzaam, angstig of verdrietig voelen, kunnen vanaf mei voor een half jaar tot twee jaar terecht in een speciaal huis in Kruiningen.

Volgens de onlangs opgerichte stichting Kristal vallen deze jongeren nu nog tussen wal en schip. Voor een pleeggezin zijn ze vaak te oud, hun problemen zijn niet ‘zwaar’ genoeg om geindiceerd te worden voor geestelijke gezondheidszorg.

De reformatorische scholen en kerken in Zeeland die achter Kristal stellen dat er wel leefgroepen zijn in Zeeland. Maar christelijke jongeren voelen zich daar niet altijd begrepen en eenzaam, aldus de initiatiefnemers. Omdat zijn nu in de praktijk vaak zijn aangewezen op gastgezinnen, heeft de stichting Kristal een huis in Kruiningen gehuurd waar maximaal zes jongeren voor langere tijd terecht kunnen. Vanuit de woning moet het dagelijks leven (werk of school) zo ‘normaal mogelijk’ doorgaan. De woning in Kruijningen wordt momenteel verbouwd en moet in mei klaar zijn. Volgens informatie op de website draait er momenteel al een pilot met meisjes.

Oud SGP-gedeputeerde George van Heukelom is als adviseur verbonden aan Kristal.

Bron: PZC

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Hulp nodig van een goede gesprekspartner en een goed luistered oor?"


0619441523 Skype gesprek