understanding-adhd-1-728

Kan ik God dienen als ik een ziekte heb?

Je bent jong en je probeert iedere dag het goede te doen en God dienstbaar te zijn maar je ontdekt dat jou ziekte een obstakel kan zijn om een oprecht christen te kunnen zijn. Dan heb ik goed nieuws voor jou, je bent een goede christen als jij je hart aan Jezus hebt gegeven en als je elke dag opstaat met het idee om eerlijk te zijn en om Gods wil te willen doen.

De buitenwereld/kerk denkt soms te kunnen bepalen in welke geloofslevel wij leven en wat we wel op geloofsgebied mogen doen en wat niet. Soms vergeet men dat God dienen in combinatie met een (psychische) handicap een enorme opgave is.

Zo kan het voor de buitenwereld overkomen dat je niet oprecht bent doordat je wel eens iets te snel oordeelt of heel snel boos word. Mensen kunnen heel snel oordelen en je in een bepaalde hoek duwen. Ik zelf herken mij hierin en ik voel in mijn leven heel veel afwijzing omdat ik anders ben dan andere mensen. Natuurlijk is iedereen anders maar gelukkig zijn wij Gods ogen allemaal gelijk.

Doordat ik zelf lijd aan diverse ziektes en tegelijkertijd ook de liefde van Jezus wil verkondigen kan het overkomen dat ik twee gezichten toon, terwijl dit absoluut niet mijn bedoeling is. Zo kan het zijn dat ik verkondig dat we allemaal elkaar moeten vergeven en dat ik de volgende dag zonder er bij na te denken iemand uit kan schelden en boos kan worden. Twee minuten later heb ik dan al spijt van mijn daden. Ik probeer mij zo min mogelijk te schuilen achter mijn handicaps ( ADHD, Borderline, Hechtingsproblematiek en Post traumatische stres stoornis) maar in mijn achterhoofd weet ik dat ik trots mag zijn dat ik ondanks deze problemen ben wie ik ben. Dat ik elke dag probeer om zoveel op Jezus te lijken en dat ik ondanks mijn ziekte niet verslaafd ben en nog nooit in een politiecel heb gezeten. Mensen kunnen roepen wat ze willen maar het belangrijkste vind ik wat God zegt en denkt.

Ik kan mij goed voorstellen dat jij ook tegen deze dingen aanloopt en dat je je soms machteloos voelt tegenover (sommigen) mensen om je heen. Ik ben aan het leren om vast te houden hoe God naar mij kijkt. Mensen kunnen van alles zeggen en vinden maar schiet ik daar iets mee op? Ik denk het niet.

Gods zegt tegen iedereen ik hou van jou, Ga heen en verkondig mijn naam. Maar God laat zich ook zien aan mensen die zich eenzaam en alleen voelen. Een groot voorbeeld is de profeet Elia, Elia was psychische ziek maar een zeer gelovig man. Hij was ondanks zijn bediening depressief en levensmoe. Hij voelde zich door de mens en door God verlaten. Let op: Elia was een gelovig man maar door zijn ziekte voelde hij zich door God verlaten, hij was dus absoluut niet van zijn geloof afgestapt. Op een geven moment laat God een heleboel tekenen aan Elia zien, maar hij ziet ze niet. Dan laat God zachte stilte rond ruizen en dan pakt Elia een kleed en wint dit om zijn gezicht. Dit is voor Elia een teken dat de Heere er is. Misschien moeten wij als mensen niet over een zieke praten en oordelen maar gewoon een moment van stilte nemen. Luisteren wat een ander bezig houd en door de stilte heen aan iemand laten zien dat we er voor hem zijn en dat we er niet zijn om over een ander te oordelen.

God wil aan Elia laten zien dat ondanks zijn ziekte zijn leven zin heeft en nog niet beƫindigd mag worden God zegt ook niet dat Elia moet stoppen met zijn bediening omdat hij dood wilde. Sterker nog God gaf Elia de opdracht om mensen te gaan zalven. Uiteindelijk is dit het begin van Elia genezing.

God houd rekening met mensen die ziek zijn maar hij geeft ook de opdracht dat we ons niet mogen verschuilen achter ziektes. We moeten aan het werk blijven om vooruitgang te boeken. Onthou dat God naar jou en mij kijkt zoals hij naar Elia keek. Zolang we de intentie hebben om God lief te hebben en voor hem te leven zal God ons helpen in ons herstel. Tot die tijd zullen er altijd mensen rondlopen die zullen oordelen en over jou en mij praten. Zoek de stilte op en probeer misschien wat te lezen uit de bijbel en ervaar God trouw en liefde. God zegt: Jij bent zo bijzonder wat je ook gedaan hebt en wat je ooit gedacht, ik heb een geweldig plan met je leven.

Heb jij een ziekte of een handicap? Ervaar je God niet? Of ervaar je afwijzing van mensen? Dan willen wij er heel graag voor jou zijn. Je kunt ons mailen of bellen

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Hulp nodig van een goede gesprekspartner en een goed luistered oor?"


0619441523 Skype gesprek