niks onder de 18

Zon, seks & Jezus in shock

Met verbazing keek ik het tv programma Zon, Seks & Je ouders in schok. Zoals je mijn titel van dit bericht leest heb ik ouders veranderd in Jezus in shock. Het gedrag van jongeren doet mij verbazen. De meeste jongeren geven gemiddeld 130 euro per dag uit in de uitgaansgelegenheden.
Bij het ontbijt word de eerste alcoholische drank tevoorschijn gehaald. Het begin van een lege dag kan beginnen. Ouders vliegen 24 uur nadat hun kind vertrokken is vanuit Schiphol achter hen aan en volgen alles wat er gebeurd. Ouders reageren verschillend op het gedrag van hun kind. De ene vader lacht en een ander is verbaast, dit had ik van mijn kind niet verwacht was een reactie van een vader die zijn zoon kon volgen via diverse camera’s.
Als de kinderen geconfronteerd worden met het feit dat hun ouders alles hebben gezien, zijn zij verbaast, boos en schamen sommige zich voor hun gedrag.
Hoe ziet jou vakantie er dit jaar uit? Ga je voor het eerst alleen op vakantie en ben je van plan om even flink los te gaan? Ga je voor het eerst vliegen met je vrienden of vriendinnen en ben je van plan om het wereldrecord baco drinken te verbeteren? Of wil je een meisje tegenkomen waarmee je het bed kan delen?

Ik had deze week een gesprek met een vader van een meisje van 17 jaar. Zij gaat voor het eerst op vakantie met 4 andere christelijke meiden. Een christelijke jongeren kan toch zijn grenzen wel bewaken en er niet overheen gaan? De vader die mij deze vraag stelde keek mij verbaast aan toen ik vroeg of hij wel in deze wereld leefde. Het is fijn dat hij zijn dochter vertrouwd en dat hij geen achterdocht heeft tegenover haar.
Maar vanzelfsprekend is het niet dat christelijke jongeren zich gedragen op een vakantie met vrienden. Ik denk dat christelijke jongeren graag veel alcohol drinken maar veel minder seks hebben dan niet christelijke jongeren. Ik heb in mijn werk als jongerenwerker heel veel met jongeren gesproken. De meeste geven aan vaak te veel alcohol te hebben gedronken maar van seks was geen sprake. Of dit helemaal zo is betwijfel ik maar ik ben er van overtuigd dat christelijke jongeren beter nadenken over de gevolgen van een eenmalige seksdate.

Ik wil niet de schijnheilige christen uithangen en als het om zondig gedrag gaat moet ik helemaal mijn mond houden. Ik ben geen haar beter dan jij. Toch wil ik je waarschuwen voor de nadelige gevolgen van Seks en Alcohol. Helaas het leven van mijn moeder is vernield geraakt door drugs en alcohol.
Dit artikel schrijf ik niet om je bang te maken, Ik schrijf dit zodat je alert blijft, waar je ook naar toe zult gaan. Ook al gaat de camera van RTL niet mee naar jou vakantie en kunnen je ouders jou niet zien, weet dat Jezus jou ziet, waar je ook heen gaat. Jezus wijst jou niet af, wat je ook doet. Maar hij raakt wel teleurgesteld in mij en jou gedrag. In de hemel is er verdriet als wij zonden begaan. Maar Gods deuren zullen altijd openstaan voor mensen die spijt hebben van hun daden. God vergeeft mensen als ze oprecht spijt hebben van de dingen die zij hebben gedaan
Mocht je dit lezen en heb je in het verleden stomme dingen gedaan dan wil ik je bemoedigen met een tekst die Paulus schreef aan de Romeinen. Dus wie in Christus Jezus zijn, worden niet meer veroordeeld. De wet van de Geest die in Christus Jezus leven brengt, heeft u bevrijd van de wet van de zonde en de dood. De tekst is niet een vrijbrief om er maar op los te leven Maar Jezus roept ons op om ons te bekeren van Zonden. Heb je spijt van je daden? Ga op je knieƫn voor God en vertel hem hoeveel verdriet je hebt over de dingen die je hebt gedaan.

Ik vlieg dit jaar weer op Praag en telkens als ik in Praag ben voel ik verleiding. De een vind het onschuldig om naar een Gayclub/cafe te gaan en de ander vind het verkeerd. Ik vind het ook verkeerd maar Satan probeert mij ieder jaar weer te verlijden. Waarom? Hij wil dat ik niet kies voor Jezus. Hij wilt dat ik kies voor hem en de duisternis. Ik heb nog geen overnachting geboekt in Praag. Ik ga dit ook niet doen. Ik wil fijnen dingen doen deze vakantie en samen met God drie en halve week een top tijd te beleven.
In een volgend artikel zal ik schrijven over een aantal aspecten over zonden.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Hulp nodig van een goede gesprekspartner en een goed luistered oor?"


0619441523 Skype gesprek